
Kukuruzni griz sadrži veliki broj vrenih materija poo naše zdravlje.Ono je izvor nijacina, tijamina, riboflavina, pantotenske kiseline, folata i vitamina B6, E i K. Ono sadrži 18 aminokiselina i vrednih minerala, kao što su magnezijum, fosfor, kalijum, cink, bakar, mangan i selen.
Brašno/griz od celog zrna kukuruza se kreće kroz creva brže od ostalih vrsta hrane, što smanjuje količinu otpadnih materija koje ostaju unutar tela. Druga korist od konzumiranja kukuruznog brašna/griza je ta što ono čini ćelije u debelom crevu jačima, a takođe pojačava i antioksidantno delovanje.
Kukuruzno brašno/griz može da spreči i debljanje jer sadrži vlakna i kompleksne ugljene hidrate, jer 100 g griza sadrži oko 380 kalorija. Ona u svom sastavu ima samo prirodne materije tako da su i njeni ugljeni hidrati i lipidi pozitivni za ljudski organizam. Kukuruzni griz je odličan izbor za bebe i decu. Još jedan od razloga što je ovaj obrok idealan za decu je to što kuluruzni griz sprečava nagli pad imuniteta.
Dobro zasićuje telo, te na ovaj način sprečava prejedanje ten a taj način održava zdravu težinu, zatim podržava zdravlje kostiju , nervnog sistema, ali I zdravlje srca jer sadrži selen u znatnim količinama, ten a taj način štiti od infekcija i jača imunitet.